Graphic Stories Cyprus 2017 #3


Η 3η κατά σειρά Συνάντηση Σχεδιαστών Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus, ανοίγει τις πύλες της για ένα ακόμα δημιουργικό τριήμερο από 10 - 12 Μαρτίου 2017. Το Graphic Stories Cyprus, αποτελεί ένα θεσμό που τα τρία τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας αλλά και στη συνείδηση των δημιουργικών επαγγελματιών και φοιτητών της Κύπρου και του εξωτερικού.

Διαλέξεις
Στην 3η διοργάνωση του Graphic Stories Cyprus θα φιλοξενηθούν επτά διαλέξεις από σημαντικούς δημιουργούς της Κύπρου και του εξωτερικού που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Εικαστικής δημιουργίας, της Οπτικής Επικοινωνίας και του Design.

«Εικονογράφηση Κυπριακών παραμυθκιών τζ̆αι παραδόσεων» είναι ο τίτλος του θέματος που θα παρουσιάσει ο γνωστός χαράκτης Χαμπής Τσαγγάρης. Ο Πασχάλης Πασχάλη, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα μιλήσει για «Design Management». «Η εκπαίδευση του design στη Κύπρο: Προσδοκίες και προκλήσεις» είναι το θέμα της ερευνητικής του εργασίας που θα παρουσιάσει ο Δρ Νίκος Σουλελές, ακαδημαϊκός στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Ο σχεδιαστής, εκδότης και εικονογράφος Μιχάλης Αντωνόπουλος θα εξερευνήσει μέσα από την ομιλία του με τίτλο «Social Media: μια σπουδαία επαγγελματική επιλογή για τον γραφίστα» τις σύγχρονες επαγγελματικές τάσεις και προοπτικές. Το πρόγραμμα τον διαλέξεων πλαισιώνουν και οι καθοδηγητές των τριών εργαστηρίων μας, Rob Snow, το δημιουργικό γραφείο Spir.To και ο Νίκος Γαζετάς, με τις εισαγωγικές τους προσεγγίσεις στο θεωρητικό σκέλος των εργαστηρίων που θα επιμεληθούν.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο «Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου», στην αίθουσα «Ανδρέας Πατσαλίδης», την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, ξεκινούν στις 16:15 και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ.



Εργαστήρια
Τρία εξειδικευμένα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν κατά τη φετινή διοργάνωση με σκοπό να προσφέρουν συσσωρευμένη και επαγγελματικού επιπέδου γνώση και εμπειρία σε σχέση με τις σύγχρονες πρακτικές του design και της οπτικής επικοινωνίας.

Ο γνωστός σχεδιαστής και εικονογράφος Rob Snow θα είναι ο καθοδηγητής ενός διήμερου δημιουργικού εργαστηρίου με θέμα “Εικονογράφηση. Η χρήση της παραδοσιακής σχεδίασης με μολύβι, με τελικό προορισμό το ψηφιακό αποτέλεσμα”. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο "Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου" στην παλιά Λευκωσία, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου του 2017 κατά τις ώρες 10:00-13:00 & 14:00-17:00.

Το 2ο εργαστήριο έχει τίτλο "Δημιουργήστε ένα Brand Core Manual" και θα πραγματοποιηθεί από τους Σπύρο Δρακάτο και Τόνια Αυγουστάκη, ιδρυτές του δημιουργικού γραφείου Spir.To και θα πραγματοποιηθεί στα Κεντρικά Γραφεία της εφημερίδας "Πολίτης" το Σάββατο 11 Μαρτίου κατά τις ώρες 10:00-13:00 & 14:00-17:00.

Ο Νίκος Γαζετάς, σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας και Adobe Certified Expert και Instructor θα είναι ο καθοδηγητής του 3ου εργαστηρίου με τίτλο "Ρετούς με το Adobe Photoshop πέρα από τα βασικά". Το εργαστήριο αυτό θα πραγματοποιηθεί στα Κεντρικά Γραφεία της εφημερίδας "Πολίτης" το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου του 2017 κατά τις ώρες 10:00-13:00 & 14:00-17:00.




Εκθέσεις
Λευκωσία, η πόλη της Ουτοπίας”, είναι ο τίτλος της πρώτης έκθεσης και θα περιλαμβάνει τα διακριθέντα έργα που θα προκύψουν από τον πρώτο διεθνή διαγωνισμό αφίσας που διοργάνωσε το Graphic Stories Cyprus. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από το "Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου", στην αίθουσα "Μουσείο Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη". Τα εγκαίνια της έκθεσης καθώς και η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, μετά το πέρας των προγραμματισμένων διαλέξεων.

Η δεύτερη προγραμματισμένη διεθνής έκθεση αφορά το project “Sing me a Poster” της δημιουργικής ομάδας Worldwide Graphic Designers (WGD). Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον ισόγειο χώρο της εφημερίδας “Πολίτης” από τις 11 έως τις 27 Μαρτίου 2017. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 17:30 και θα πλαισιωθούν από τη μουσική των τραγουδιών που οπτικοποιήθηκαν από τους σχεδιαστές.

Η τρίτη επίσης πολύ σημαντική έκθεση που θα φιλοξενήσουμε έχει τίτλο “FREESTYLEE ROOTS”. Η έκθεση αυτή διοργανώνεται στη μνήμη της ζωής και του έργου του σχεδιαστή Michael Thompson. Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στην αίθουσα Cine Venue του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στις 11 Μαρτίου 2017 στις 20:30 στη Λευκωσία. Τα εγκαίνια θα πλαισιωθούν από τις μουσικές επιλογές του Κύπριου Dub Ποιητή και Αναπληρωτή Καθηγητή στο τμήμα Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Haji Mike.



Το Graphic Stories Cyprus τελεί υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Δήμου Λευκωσίας, ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου που προσφέρει και τα βραβεία του διαγωνισμού “Λευκωσία, η πόλη της Ουτοπίας”, μαζί με την Ελληνική εταιρία γραμματοσειρών Parachute fonts.

Επίσημοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι: Τράπεζα Κύπρου, Parachute fonts, Leptos Estates, LightBlack, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Cyprus Computer Society & ECDL.

Χορηγοί επικοινωνίας: εφημερίδα Πολίτης και πολιτιστικό ένθετο Παράθυρο, ραδιόφωνο Πολίτης 107.6FM, ΡΙΚ και περιοδικό PC Magazine.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο site της διοργάνωσης: www.graphicstoriescyprus.com


Σχόλια